Tegenwoordig maken we haast geen foto’s meer met een fotocamera. Niemand laat tegenwoordig meer een rolletje met foto’s ontwikkelen. Alles is digitaal. Toch zijn veel foto’s erg belangrijk voor ons en kunnen zelfs een vorm van kunst zijn. Ze geven een belangrijk moment of emotie weer en dat willen we soms ook graag in huis een mooi plekje geven.

De meeste foto’s maken we tegenwoordig met onze smartphone. Maar dat is niet altijd even makkelijk. We geven een aantal handige tips en trics om betere foto’s met je smartphone te maken:

  1. Check of de lens van de camera schoon is. Met een microfiber doekje maak je de lens het beste schoon.
  2. Zorg voor goede belichting. Bijna iedere smartphone heefteen flits en kijk of je in de ruimte een lamp aan kunt doen.
  3. Houd je telefoon zo stil mogelijk, anders zie je direct dat de foto niet scherp is. Probeer dus met twee handen je telefoon vast te houden en je armen zo dicht mogelijk bij je lichaam, dit zorgt voor stabiliteit. Wacht ook na de foto een seconde of twee met bewegen.
  4. Gebruik niet de digitale zoomfunctie. Dit komt de kwaliteit van het beeld niet ten goede, het maakt namelijk enkel een uitsnede van het totale beeld en zoomt dus niet echt in.
  5. Gebruik apps of computerprogramma’s om de foto’s te bewerken voor je ze gaat afdrukken (op bijvoorbeeld fotopapier, canvas, aluminium of plexiglas of hout). Dit helpt vaak een vast gelegd beeld nog krachtiger te maken. Je kunt teksten toevoegen, kleuren veranderen, spelen met vormen, objecten weghalen of toevoegen. Zo creëer je echt je eigen persoonlijke kunstwerk.
girl-taking-a-photo-of-mountains-picjumbo-com

bron: Picjumbo

Tags: