msd10408_hol06_tree_accordions_01_vert

Het muizentrappetje

Vlak voor kerst begint het feest: De eerste kaarten van familie en vrienden stromen binnen. Achterblijven kan je niet, maar met een normale kerstkaart kom je als creatief brein ook niet weg. Zeker niet nadat je iedereen trots je zelfgemaakte kerstversiering hebt laten zien. Er zit niets anders op dan je eigen kerstkaarten maken, maar een beetje hulp vindt zelfs Martha Steward geen probleem. Aan de slag dus!

Het muizentrappetje

Het muizentrappetje is de start van veel knutselplezier, de techniek leer je al in de kleuterklas. In deze DIY laat Martha Steward zien dat het muizentrappetje perfect is om toe te passen op een kerstkaart. Door de trap aan de binnenkant van de kaart, aan weerszijden van een vouw, te bevestigen ontstaat er een 3D effect in de vorm van een kerstboom. Makkelijk, effectief en leuk om samen met de kinderen te doen!

Sneeuwbollen

Typisch kerst zijn de glazen sneeuwbollen met daarin een winterse scène van het één of ander. Een sneeuwbol op een kerstkaart maak je zo, met slechts wat pailletten, papier en lijm. Een leuke referentie naar een eeuwenoud fenomeen.

Elfenvoetjes

We hebben ook dit jaar weer massaal gelachen om de knullige filmpjes van Elf Yourself: een online programma waarmee je vrienden en familie kunt laten meespelen in een videoclip met kerstthema. Echt leuk zijn de groene pakjes, rood met witte kousen en puntige schoenen die de elfen in de clip aanhebben. Je maakt deze makkelijk na met dit stappenplan.

Punny-Christmas-Cards_width579

Elfenvoetjes

Leg er een knoop in!

Kerstballen zijn jaar in jaar uit een succes, maar een originele variatie maak je door knopen te plakken op je kerstkaart. De knopen geven de kaart een creatief en authentiek gevoel. Overigens kan je knopen ook gebruiken om sneeuwpoppen en hulst mee na te maken, hier mag je een beroep doen op je eigen creativiteit.

Geometrische vormen

Geef jij je handwerk liever een strak tintje? Dan is deze DIY helemaal voor jou. In de stijl van grote designmerken zoals HAY maak je hiermee een flitsende kerstkaart, die toch huiselijk is. Het enige dat je nodig hebt is karton, twee kleuren papier en een mes. Succes!

DIY-christmas-tree-card

Geometrische vormen

Tags: