Heb je nog plek over in je kerstboom of moet je nog beginnen met versieren? Dan kun je heel gemakkelijk je eigen creatieve kerstversieringen maken. Je kunt natuurlijk je eigen kerstballen breien, maar als je eens iets anders en origineels zoekt, heb ik wat leuke tips voor je op een rijtje gezet die allemaal dezelfde basis hebben, namelijk een houten schaap. Met houten schaapjes als uitgangspunt, kun je namelijk hele leuke versieringen maken voor in je kerstboom, bij de kerststal of gewoon ergens anders in huis als versiering.

Schaap met een truitje aan

houten-schaap-garen
Je kunt een leuk effect krijgen door een houten schaap uit te zagen en deze vervolgens met garen te versieren. Je kunt deze houten schapen natuurlijk ook kant-en-klaar kopen, maar ze zelf uitzagen is natuurlijk leuker. Het ziet leuk en simpel uit, maar je kunt hier wel een paar tips lezen over waar je op moet letten tijdens het maken van deze versieringen.

Schaapje met wol

houten-schaap-wol
Ik kwam ook nog dit plaatje tegen van iemand die houten schapen had versierd met wol, grappig toch? Er stonden helaas geen instructies bij, maar je zou dit zelf ook kunnen doen door een dikke breiwol te pakken. Deze knip je vervolgens op in kleine stukjes en vervolgens lijm je ze op het hout van het schaap. Je kunt, zoals op de foto, de wol in natuurlijke kleuren pakken, maar je kunt natuurlijk ook leuke kleurrijke variaties maken. Laat je fantasie maar de vrije loop!

Zelf beschilderen

houten-schaap-schilderenWat je natuurlijk ook gewoon kunt doen om de schaapjes te versieren, is door ze gewoon zelf te beschilderen in allerlei leuke kleurtjes of patronen. Als je nou niet zo handig bent met een kwast of graag hele strakke patronen wil hebben, kun je deze ontwerpen ook bij een drukker op een houten schaap laten drukken. Op deze manier kun je een hele hoop schapen op een verschillende manier versieren: omwikkelen met garen, beplakken met wol of ze zelf schilderen of laten bedrukken. Op die manier heb je leuke variaties die wel binnen hetzelfde thema vallen.

Tags: