Losse eindjes
Als je breiwerk klaar is heb je vaak nog heel veel draadjes die je moet instoppen. Dit is heel veel werk en wordt vaak uitgesteld, waardoor je werk in een hoekje blijft liggen. Je hebt de traditionele manier en de wijze van de dubbele knoop.

Proeflapje
Meestal heb je geen zin om een proeflapje te maken,omdat je zo snel mogelijk aan je werkstuk wilt beginnen. Toch voorkomt dit vaak veel problemen. De ene breit vast en de ander los. Het ene garen is iets dikker dan het andere en ga zo maar door. Bij de meeste patronen staat de dikte van de naalden, het soort garen en het aantal naalden en steken om een lapje van 10 bij 10 te krijgen. Probeer dit even uit en je krijgt het gewenste resultaat van je werkstuk.

Ophalen
Het komt voor dat je ineens een steek mist, die dan omlaag gaat. Deze kun je met een haaknaald makkelijk ophalen.

De finishing touch
De afwerking van je werkstuk is net zo belangrijk als het maken ervan. Als je alles mooi hebt afgewerkt en de draadjes hebt ingestopt, kun je het beste de losse delen opspannen en persen voordat je alle stukken aan elkaar naait. Ik leg de stukken dan op een oud matras. Span alles lichtjes op door de werkstukken plat te leggen en dan om de twee centimeter vast te spelden. De boord hoeft niet. Dan ga je er met het strijkijzer over.

En anders kun je natuurlijk altijd nog gaan wildbreien. =)

Tags: