Het is voor de hand liggend dat je haakt en breit en borduurt met garen. Maar je kunt ook out of the box denken en met andere materialen aan de gang gaan. Ook kun je deze oude technieken toepassen voor andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan sieraden.

Haken met zilverdraad

Zilverdraad is niet zo flexibel als garen, maar je krijgt een geweldig resultaat als je ermee haakt. Simpel is het niet om zo fijntjes te haken, maar het loont de moeite.

Origineel gebruik van bijzonder garen

Met bijzondere materialen kun je gemakkelijk een mooie ketting of een bijzondere haarelastiek maken. Zelfs oude fietsbanden geven geweldige resultaten. Creatief denken is het toverwoord.

Bezemsteelhaken

Prachtige sjaals en doeken kun je maken met de bezemsteeltechniek. Je haakt om de steel heen. Gebruik garen met bijpassende haaknaald. Let op dat je steeds in een veelvoud van 5 werkt. Je kunt tussen de toeren van lussen ook nog andere steken gebruiken. Een nieuwe techniek waar je weer heel veel mee kunt experimenteren.

Kralen haken
Een heel simpele techniek is kralen in een lussenketting haken. Je maakt een ketting van lossen en voegt er kralen aan toe. Als je dan met touw, zilverdraad , leder of rubber werkt, krijg je al meteen een heel bijzonder effect.

Tags: